Hlavní obsah

Část lidí čeká přeočkování třetí dávkou, nastínil Vojtěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třetí dávka očkování čeká podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) určité skupiny lidí. Zatím není jasné, pro koho by přesně byla určena a odkdy se začnou tito lidé očkovat. Podle Vojtěcha k tomu ale dojde v dohledné době. Řekl to v úterý při představení podmínek pro návrat žáků do škol.

Část lidí čeká přeočkování třetí dávkou, nastínil VojtěchVideo: Novinky

 
Článek

„Myslím, že třetí dávka bude aplikována u vybraných skupin. Nechci říkat definitivní stanovisko pro koho a odkdy, ale je pravděpodobné, že k tomu dojde v dohledné době,“ řekl ministr v úterý.

Dodal, že se tématem intenzivně zabývá. „Sledujeme mezinárodní srovnání a stanoviska od renomovaných institucí. Ta nejsou ale zatím úplně jednoznačná,“ dodal.

Dilema. Delší bezinfekčnost, nebo třetí dávka?

Domácí

Naznačil ale, že se o třetí dávce mluví v souvislosti s lidmi v seniorním věku a klienty v sociálních službách.

„Příští týden o tom bude jednat EMA (Evropská agentura pro léčivé přípravky - pozn. red.). Chceme počkat na její stanovisko, které budeme případně aplikovat,“ doplnil ministr.

V Česku se aktuálně očkuje dvoudávkovými vakcínami od společností Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna a jednodávkovou vakcínou od firmy Johnson & Johnson.

WHO vyzvala k zastavení očkování třetí dávkou

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám