Hlavní obsah

Obžaloba proti Pistoriusovi byla rozšířena o střelbu na veřejnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Jihoafrická prokuratura doplnila obžalobu proti handicapovanému atletovi Oscaru Pistoriusovi, který se před soudem bude zpovídat z vraždy své přítelkyně Reevy Steenkampové a z nelegálního držení munice. Státní zástupci mu nově připisují i dvojí porušení zákona o zbraních, podle obžaloby paralympijský šampion dvakrát střílel na veřejnosti.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Oscar Pistorius čeká na začátek procesu

Článek

Šestadvacetiletý Pistorius je nově obžalován z dvojitého porušení zákona o držení zbraní, řekl mluvčí prokuratury Nathi Mncube a dodal, že šestinásobný paralympijský vítěz byl o nových obviněních zpraven.

Z médii zveřejněného 18stránkového textu obžaloby vyplývá, že soud bude nyní rozhodovat i o tom, zda Pistoriuse potrestá za to, že dvakrát střílel na veřejnosti. Jednou údajně vypálil ze zbraně v restauraci a jednou při jízdě autem.

První případ se týká střelby v kavárně Tashas, kde si v lednu začal prohlížet zbraň svého známého, když z ní vyšel výstřel. Kulka těsně minula nohu boxera Kevina Lerebyho. [celá zpráva]

Pistorius ale hlavně čelí obžalobě, že 14. ledna ve svém domě zavraždil Reevu Steenkampovou a vraždu předem připravil. Pistorius přiznává, že svou přítelkyni zastřelil na toaletě, ale tvrdí, že omylem, protože si myslel, že je tam zavřený zloděj. [celá zpráva]

Sportovec je na svobodě na kauci a smí se i účastnit zahraničních závodů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám