Hlavní obsah

Nezletilé Nigerijky měly obchodníkům s lidmi rodit děti prodávané k rituálům

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abia

Policie ve městě Abia na jihu Nigérie zachránila z kliniky 32 těhotných dívek, které zadržoval gang obchodující s lidmi. Dívky ve věku 15 až 17 let byly drženy pod zámkem a měly obchodníkům rodit děti, citovala BBC mluvčího státní policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Děti byly údajně prodávány k adopci nebo k rituálním čarodějnickým účelům. Policejní komisař Bala Hassan oznámil, že kromě dívek byli zachráněni též čtyři novorozenci, kteří byli už prodáni, ale noví majitelé je nestihli odebrat.

Některé ze zachráněných dívek vypověděly, že jim majitel kliniky dal za novorozence v přepočtu asi 2800 korun. Ten popírá, že by zařízení sloužilo jako „pěstírna dětí“. Jeho Nadace kříže podle něj pomáhá nezletilým chudým dívkám, jež nechtěně otěhotněly.

Organizace Dětský fond OSN Unicef odhaduje, že v Nigérii je každý den v průměru prodáno nejméně deset dětí. Obchod s lidmi je v zemi třetím nejrozšířenějším zločinem hned po finančních podvodech a obchodu s drogami. Obchodníci s lidmi jsou sotva kdy chyceni a odsouzeni.

Podle národní agentury na ochranu lidí před obchodníky (Naptip) je cena dětí na trhu až 6400 dolarů (téměř 109 tisíc korun) v závislosti na pohlaví dítěte. Chlapci jsou ceněni výše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám