Hlavní obsah

Nákladní loď dovezla do ruského Vladivostoku auta zcela pokrytá ledem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vladivostok

Neobvyklý náklad dorazil do přístavu ve Vladivostoku. Loď plující pod panamskou vlajkou tam v pondělí zakotvila a přivezla „čerstvě zmražená“ auta z Japonska, píše agentura RIA Novosti. Stalo se tak poté, co plavidlo pojmenované Sun Rio (Slunečná řeka) proplulo bouří s teplotami hluboko pod bodem mrazu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Náklad vozidel dorazil do Vladivostoku pokrytý sněhem a ledemVideo: Reuters

 
Článek

Nejen loď, ale i vozy jsou pokryté ledovou krustou, která má až 15centimetrovou tloušťku. U některých vozidel není kvůli ledovému příkrovu možné rozpoznat typ ani výrobce, připomínají spíše iglú. Ani vykládka není jednoduchá, ve Vladivostoku dosahují teploty momentálně -20 stupňů Celsia.

Foto: Tatiana Meel, Reuters

Vozy dovezené do Vladivostoku pokryla ledová krusta.

Dělníci v přístavu se snaží co nejvíce ledu odstranit, přitom se občas stane, že se vůz poškodí, píše agentura RIA Novosti.

Foto: Tatiana Meel, Reuters

Dělníci v přístavu se snaží led z vozů odstranit.

„Je prosinec, moře je rozbouřené a je vítr. Na palubu se dostane voda a vznikne ledová krusta. O nic nejde. Až na to, že letos jsou větry mnohem silnější než obvykle,“ řekl serveru VL.ru kapitán zámořské plavby Pjotr Osičanskij.

Dovezené ojetiny z Japonska a Jižní Koreje se na východě Ruska těší velké oblibě.

Reklama

Výběr článků

Načítám