Hlavní obsah

Záchranáři našli antonov ztracený nad Sibiří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Záchranáři objevili dopravní letadlo An-28, které v pátek zmizelo z radarů. Stroj absolvoval tvrdé přistání a na místě jsou přeživší. Stroj se ztratil v Tomské oblasti na Sibiři v pátek. Na palubě mělo být podle ruských médií nejméně 17 osob.

Foto: Profimedia.cz

Antonov AN-28

Článek

„Letadlo bylo nalezeno,“ řekl zdroj agentuře TASS. Posádka a cestující nebyli zraněni. Tuto informaci potvrdilo i ministerstvo pro mimořádné situace. „Ve 14:36 ​​moskevského času bylo nalezeno tvrdé místo přistání letadla,“ uvedlo.

Byly tam vyslány vrtulníky z Tomsku k evakuaci pasažérů.

Ministerstvo současně zpřesnilo počty osob na palubě. Mělo tam být 19 lidí, včetně dvou dětí a čtyř členů posádky.

Kamčatka už vydala těla obětí letecké katastrofy

Blízký a Střední východ

Letoun přestal komunikovat a kolem 13:00 moskevského času byl zachycen nouzový signál. Stroj letěl na trase Kedrovy - Tomsk.

Pátrání komplikoval hustý les

Stroj podle TASSu patří letecké společnosti Siberian Light Aviation. Do pátrání po něm byla vyslána helikoptéra Mil Mi-8. Úřady do oblasti vyslaly také pátrací týmy, jejich práci ale komplikoval hustý les.

Zpráva o zmizení letounu přišla necelé dva týdny poté, co se podobný typ letadla zřítil na poloostrově Kamčatka.

Stroj An-26 havaroval 6. července při letu z regionální metropole Petropavlovsk-Kamčatskij do města Palana na severu kamčatského poloostrova. Neštěstí nepřežil nikdo z 28 lidí na palubě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám