Hlavní obsah

Na Tchaj-wanu spadl armádní vrtulník. Osm mrtvých

Tchaj-pej
Aktualizováno

Osm lidí zemřelo ve čtvrtek při nehodě armádního vrtulníku na Tchaj-wanu. Mezi oběťmi je podle místních médií také náčelník generálního štábu Šen I-ming. Ministerstvo obrany oznámilo, že pět ze 13 lidí na palubě nehodu přežilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky spadlého vrtulníku na Tchaj-wanuVideo: Reuters

 
Článek

Zprávy o nehodě nejsou jednoznačné. Tchajwanské ministerstvo obrany nejprve potvrdilo, že nejvyšší vojenský funkcionář asijského ostrova Šen je nezvěstný. Letectvo později potvrdilo jeho smrt.

Na palubě helikoptéry UH-60 Black Hawk bylo celkem 13 lidí. Stroj havaroval poté, co nouzově přistával v horách poblíž hlavního města Tchaj-peje. Důvody nouzového přistání nejsou známy.

Při nehodě dvou armádních vrtulníků v Mali zemřelo 13 francouzských vojáků

Svět

Armáda na místo vyslala další dva vrtulníky a 80 vojáků. Kromě Šena byli na palubě i další vysoce postavení členové armády. Mezi přeživšími je náměstek ředitele politického a válečného předsednictva Jü Čchin-wen či náměstek ministra financí Ťiang Jou-min.

Foto: Johnson Lai, ČTK/AP

Náčelník generálního štábu Tchaj-wanu Šen I-ming

Vrtulník tchajwanského letectva vzlétl ze základny v Tchaj-peji v 07:54 místního času (00:54 SEČ) a mířil na inspekci jiné vojenské základy. Z obrazovek radarů zmizel po 14 minutách letu, pak nouzově přistával. Vrtulník je jedním ze strojů, jež Tchaj-wan koupil v roce 2010 od USA.

Foto: Yilan County Fire Bureau, Reuters

Záchranáři prohledávají trosky zřícené helikoptéry

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám