Hlavní obsah

Při srážce letounů zahynula rodina nejstarší pivovarnické dynastie v Německu

Tragédie postihla jednu z nejstarších pivovarnických dynastií v Německu a současně nejbohatších rodin v Bavorsku. Při nedělní srážce vrtulníku s ultralehkým letadlem na španělském ostrově Mallorca zahynul Augustus Inselkammer junior s manželkou Christine, jedenáctiletým synem a devítiletou dcerou, napsal server týdeníku Focus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky letounu, který se srazil s helikoptérou německé pivovarnické rodinyVideo: Reuters

 
Článek

Třiačtyřicetiletý podnikatel zemřel v den svých narozenin. S rodinou nasedl do helikoptéry Bell 206 L3 LongRanger, která odstartovala z letiště Son Bonet v neděli v 10.15. Jejich cílem byla luxusní restaurace La Reserva Rotana ve městě Manacor na východě ostrova Mallorca, kde měl pivovarnický magnát oslavit své 43. narozeniny, napsal server týdeníku Focus.

Kolem 13.36 se ale vrtulník střetl s ultralehkým letadlem. V troskách zahynula celá rodina včetně pilota vrtulníku a dvoučlenné posádky letadla.

Vrtulník se s ultralightem srazil poblíž města Inca ve vnitrozemí Mallorky. Kolize nastala v letové výšce do 300 metrů. Trosky naštěstí dopadly do venkovské oblasti a nezasáhly žádná obydlí. Pro tamější obyvatele ale není nehoda žádným překvapením. Španělským listům tvrdili, že taková tragédie byla jen otázkou času. „Létá se tu strašně nízko, a i nyní bylo letadlo velmi nízko. Věděli jsme, že to musí jednoho dne přijít, “ řekla Yolanda Romerová španělským novinám Diario de Mallorca.

„Příčina nehody je zatím nejasná,“ uvedla německá firma Rotorflug Helicopters z Friedrichsdorfu u Frankfurtu nad Mohanem. Potvrdila pouze to, že se zřítil její vrtulník.

Podnikatelská rodina Inselkammerů patří k nejstarším pivovarnickým dynastiím. kromě výroby piva v Mnichově a ve městě Aying. V Mnichově vlastní pivovar Augustiener Bräu München, který produkuje Lagerbier Hell, Edelstoff, Heller Bock, Augustiener Weissbier, Pils, Oktoberfestbier, Maximator, Augustiener Müncher Dunkel.

Pivovar v Ayingu produkuje 14 druhů piva (Ayinger Lager Hell, Ayinger Jahrhundertbier, Ayinger Bairisch Pils, Ayinger Kellerbier, Ayinger Radler, Ayinger Altbairisch Dunkel, Ayinger Celebrator, Ayinger Bräuweisse, Ayinger Urweisse, Ayinger Leichte Bräuweisse) a pět sezónních piv (Ayinger Winterbock, Ayinger Weizenbock, Ayinger Frühlingsbier, Ayinger Maibock, Ayinger Kirtabier). Kromě výroby piva se věnují i produkci minerální vody (PrimAqua Ayinger St. Andreas-Quelle) a vyrábějí různé druhy limonád.

Rodina vlastní řadu restaurací, hotelů, pily, stavební společnosti a mnoho dalších realit.

Peter Inselkammer, strýc oběti nehody, je majitelem mnichovského hotelu Platzl a současně zastává funkci mluvčího hospodských na vyhlášeném Oktoberfestu.

Není to první tragédie, která rodinu v posledních letech postihla. Před pěti lety zahynul v Kanadě Jannik Inselkammer. Během lyžování ho zavalila lavina. Jannik a Augustus junior byli bratranci.

Reklama

Výběr článků

Načítám