Hlavní obsah

Krejčíř zůstane přes svátky ve vazbě, soud mu neuvěřil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg
Aktualizováno

Jihoafrický soud v Palm Ridge v pátek zamítl propuštění Radovana Krejčíře na kauci. Informoval o tom server Eyewitness News. Krejčíř spolu se třemi Jihoafričany čelí obvinění z pokusu o vraždu a z únosu. Ostatním třem obžalovaným soud propuštění na kauci povolil.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Radovan Krejčíř před soudní síní v Palm Ridge v Johannesburgu.

Článek

Padlo podezření, že v případě propuštění na kauci by si Krejčíř mohl opatřit falešný pas a utéct. Minulý týden žalobce Louis Mashiane asi hodinu popisoval, jak Krejčíř utíkal z různých zemí na falešný pas. Podle něj proto nestačí Krejčířovi pas zabavit.

Krejčířovi právníci nepřesvědčili soud ani o tom, že jejich mandant také nebude zastrašovat svědky, i když tvrdili, že pro údajné výhrůžky prokurátorovi neexistují důkazy.

Všichni čtyři čelí obviněním z únosu a pokusu o vraždu v souvislosti s obchodem s pervitinem za 48 miliónů korun. [celá zpráva]

Prokurátor přitom čelil tvrdému tlaku Krejčířových obhájců, protože Krejčíř neměl po zatčení přístup k advokátům. Krejčíř také tvrdil, že byl mučen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám