Hlavní obsah

Koronavirus už ve světě usmrtil přes 3 miliony lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celosvětový počet úmrtí souvisejících s nemocí covid-19 přesáhl tři miliony. Vyplývá to ze sobotních údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU). Nejvíce obětí podle těchto údajů evidují Spojené státy, Brazílie, Mexiko, Indie a Británie.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Očkovací centrum v Pekingu. Ilustrační foto

Článek

Agentura Reuters na základě vlastních propočtů ohlásila překročení třímilionové hranice u počtu úmrtí s covidem již v pondělí.

Sobotní údaje JHU rovněž ukázaly, že ve světě se již potvrdilo téměř 140 milionů případů nákazy koronavirem. V USA, Indii a Brazílii počet potvrzených případů překročil desetimilionovou hranici.

Arenberger: Koncem června by se mohli začít očkovat lidé nad 40

Koronavirus

Nárůst nakažených zrychluje 

Posledních deset milionů nákaz přibylo za 14 dní, což naznačuje, že tempo se zrychluje - předtím přibylo deset milionů za 19 dní, předchozích deset milionů za 25 dní a předtím stejný počet přibyl za 23 dní. Ještě v polovině loňského září byl přitom celkový počet nakažených 30 milionů, hranice 50 milionů padla počátkem listopadu a letos 26. ledna počet nakažených překonal hranici 100 milionů. Celkový počet úmrtí s covidem-19 nyní podle JHU dnes překročil tři miliony, vyléčených je dosud téměř 80 milionů.

Prvenství v počtu infikovaných drží od loňského března Spojené státy, kde celkový počet nakažených činí podle JHU 31,6 milionu. K dalším nejpostiženějším zemím patří Indie (téměř 14,5 milionu), Brazílie (13,8 milionu), Francie (5,2 milionu) a Rusko (asi 4,6 milionu). Na dalších místech jsou Británie (4,4 milionu), Turecko (4,1 milionu), Itálie (3,8 milionu) a první desítku nejpostiženějších zemí světa uzavírají Španělsko (3,4 milionu) a Německo (asi 1,2 milionu).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám