Hlavní obsah

KLDR zveřejnila záběry z testu rakety, Kim vše sledoval na ranveji u stolku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severokorejská televizní stanice KRT v sobotu odvysílala záběry posledního testu balistické rakety, který tamní režim provedl v pátek. Raketa přeletěla japonský ostrov Hokkaidó a po letu dlouhém 3700 kilometrů dopadla do Tichého oceánu. Diktátor Kim Čong-un start rakety sledoval přímo na místě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: KLDR zveřejnila záběry z posledního testu balistické raketyVideo: Reuters

 
Článek

Video ukazuje start rakety z mezinárodního letiště ve čtvrti Sunan na severním okraji hlavního města Pchjongjangu. Jednalo o raketu středního doletu Hwasong-12, kterou KLDR otestovala již na konci srpna.

Foto: Kcna, Reuters

Kim Čong-un sleduje start balistické rakety.

Foto: Kcna, Reuters

Severokorejský diktátor se raduje ve společnosti důstojníků armády.

Kim Čong-un byl na letišti přítomen, jak ukazují zveřejněné fotografie. Start rakety sledoval za stolkem přímo na ranveji, společnost mu dělalo několik důstojníků.

Foto: Kcna, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un sleduje na obrazovce let rakety.

Podle severokorejské státní tiskové agentury KCNA prohlásil Kim Čong-un, že cílem země je dosáhnout rovnováhy vojenských sil s USA. Test rakety prý prokázal spolehlivost a účinnost střely Hwasong-12. [celá zpráva]

„Naším konečným cílem je dosáhnout rovnováhy sil se Spojenými státy a donutit americké vůdce, aby se již neopovažovali mluvit o vojenském řešení severokorejské otázky,” citovala agentura KCNA Kimova slova.

Foto: Reuters

Kim Čong-un se dalekohledem dívá na raketu Hwasong-12.

Foto: Reuters

Snímek z pátečního startu balistické rakety.

Rada bezpečnosti OSN tento týden schválila nové sankce proti Severní Koreji kvůli šestému jadernému testu, který země provedla na začátku září. [celá zpráva]

Zároveň vyšlo najevo, že v Jižní Koreji cvičí speciální oddíl, jehož jediným cílem bude odstranění severokorejského diktátora Kim Čong-una. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám