Hlavní obsah

Kimova teta žaluje emigranty

Soul

Teta severokorejského vůdce Kim Čong-una zažalovala tři severokorejské uprchlíky za to, že o ní v Jižní Koreji rozšiřují falešné zprávy. Ko Jong-sok, která se s manželem o Kima starala během jeho dospívání, u jihokorejského soudu požaduje odškodné 60 miliónů wonů (zhruba 1,3 miliónu korun). Uvedly to agentury Jonhap a Reuters.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Článek

Dotyční Severokorejci uprchli na Jih v 90. letech a má se jednat o nejmenovaného bývalého agenta, zetě někdejšího severokorejského premiéra a bývalého diplomata. Podle vůdcovy tety trousí nepravdivé zprávy o údajných jejích kosmetických operacích, tajných fondech, herní vášni a o tom, že Kimovi z cesty odstranila jeho nevlastního bratra Kim Jong-nama.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Tito zběhové, kteří vystupují často v televizi, o ní nemohou přímo nic vědět, a to, co říkají, není pravda,“ řekl právní zástupce Kang Jong-sok.

Nezvyklá žaloba

Ko Jong-sok je mladší sestra Kimovy matky Ko Jong-hui, jež byla čtvrtou manželkou předešlého vládce Kim Čong-ila. Podle právníka Kanga se Ko o vůdce Kima i jeho mladší sestru starala v době jeho dospívání, když studoval ve Švýcarsku. Od konce 90. let žije s manželem ve Spojených státech.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Na právníky v Soulu se kvůli křivému obvinění osobně obrátil manžel Ko. Žaloba je nezvyklá, protože členové dynastie, která KLDR vládne, se obvykle snaží nebýt středem pozornosti, i když žijí v zahraničí. Není jasné, zda se Ko dostaví k soudu. „Nejsem si stoprocentně jistý, ale její manžel naznačil, že by mohla přijít,“ řekl agentuře AFP právník.

Reklama

Výběr článků

Načítám