Hlavní obsah

Pětiletý chlapec v Maroku zemřel. Záchranáři se k němu nedostali včas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rabat
Aktualizováno

Záchranáři po čtyřech dnech vysvobodili pětiletého chlapce Rajána, který byl od úterního večera uvězněn na dně 32metrové studně v severním Maroku. Marocký král Muhammad VI. uvedl, že chlapec zemřel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záchrana chlapce ze studny v Maroku (záběry ze 4. února)Video: Reuters

 
Článek

Záchranáři, kteří museli vyhloubit šachtu, aby se k Rajánovi dostali, se chlapce snažili rychle převézt do nemocnice. Ještě před jeho osvobozením k němu dostali vodu i kyslík, není ale známo, zda byl chlapec s to je využít.

Podle reportéra agentury AP byl chlapec zabalen ve žluté dece a do nemocnice ho doprovázeli v ambulanci rodiče. Král Muhammad VI. v oficiálním prohlášení kondoloval rodičům chlapce.

Foto: Mosaab Elshamy, ČTK/AP

Záchranářům pomáhá těžká technika, poslední metry ale musí hloubit vlastníma rukama.

Kvůli malým rozměrům studně, která je hluboká 32 metrů, museli záchranáři vyhloubit šachtu k jejímu dnu. Zpočátku mohli používat techniku, pak ale museli pracovat ručně. Práci komplikovala skladba terénu a obavy ze sesuvu půdy.

Záchrana malého Rajána ze studně: Už jsme téměř u něj, hlásí šéf operace

Zahraniční
Foto: Mosaab Elshamy, ČTK/AP

Bagry hloubí šachtu pro záchranáře.

Pětiletý Raján zmizel v úterý odpoledne. „Hledala ho celá rodina – a pak jsme zjistili, že spadl do studně,“ řekla tisku jeho matka. Chlapcův osud sledovali na sociálních sítích lidé v Maroku i v zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám