Hlavní obsah

Jednání s Krejčířem soud v JAR znovu odložil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Jihoafrický soud ve čtvrtek opět odložil jednání v procesu, ve kterém je uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř obviněn z podílu na tři roky staré vraždě libanonského podnikatele Sama Issy. Informoval o tom jihoafrický server News24. Další jednání se podle něj bude konat 22. listopadu.

Radovan Krejčíř

Článek

Řízení provázejí odklady již osm měsíců, hlavně kvůli problémům s Krejčířovým právním zastoupením. V pondělí 14. listopadu soud oznámil, že Krejčíř si musí urychleně vybrat, zda se bude hájit sám, nebo přijme nabízenou právní pomoc.

Spolu s dalšími čtyřmi lidmi čelí obvinění z podílu na vraždě vraždě Issy. Tento údajný obchodník s drogami byl původně považován za Krejčířova pobočníka a podle prokurátora zemřel proto, že mu český podnikatel nechtěl vrátit peníze.

Krejčíř si v Jihoafrické republice již začal odpykávat trest za únos a mučení a je obžalován ještě v několika dalších kauzách, včetně pokusu o útěk z vězení.

V České republice byl pravomocně odsouzen za podvody s akciemi Tepláren Otrokovice, vytunelování firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5, za což dostal souhrnný trest 10,5 roku vězení. V případu tunelování firmy Čepro ho český soud poslal nepravomocně za mříže na 15 let, mimo jiné za přípravu vraždy celníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám