Hlavní obsah

Japonec ve vodách po tsunami našel po třech dnech ženu i matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V záplavě zpráv z Japonska o hrozící jaderné katastrofě a nalézání dalších mrtvých po nedávném zemětřesení a tsunami, které podle posledních bilancí připravily o život přes 11 tisíc lidí, se objevila jedna povzbudivá informace o záchraně dvou žen z města zaplaveného vlnou. Muž z města Išinomaki nečekal na záchranáře, oblékl si potápěčský oblek a tři dny ve vodách hledal svoji manželku a matku. Našel je.

Foto: Profimedia.cz

Hideaki Akaiwa

Článek

Když na město udeřila mohutná tsunami, nemohl Hideaki Akaiwa ještě tušit, že zemi právě postihla největší přírodní katastrofa v moderních dějinách. Jeho manželka a matka byly v domovech ve městě, jež se během pár sekund ocitlo pod vodou.

Akaiwa nechtěl čekat na pomoc, oblékl si potápěčský oblek a vydal se do zuřících vod, které strhávaly auta i domy, ženy vyhledat. Trvalo mu to tři dny. Manželku našel v nejvyšším patře jejich domu, z něhož jí pomohl, a vydal se do dalšího domu pro svoji matku.

Agentura Reuters upozornila, že se muž se svým činem nespokojil a dodnes jezdí v troskách města na kole a hledá případné přeživší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám