Hlavní obsah

Indové po tříhodinové bitvě zajali 16 somálských pirátů

Novinky, rei
Bombaj

Indická námořní a pobřežní stráž zadržela po tříhodinové bitvě v Arabském moři 16 somálských pirátů. V pondělí o tom informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Bitva se udála v neděli a Indové při ní zachránili 16 rybářů z íránské lodě, kterou piráti přepadli u indického souostroví Lakadivy. Únosci rybářskou loď využívali k dalším útokům proti pravidlům v oblasti. Když se v neděli pokusili obsadit obchodní loď MV Maersk Kensington, dvojice lodí indické pobřežní stráže a námořnictva zachytila její nouzový signál a vyrazila jí na pomoc.

Piráti zahájili palbu a následoval tříhodinový střet, jenž skončil zničením pirátské lodi. Piráty i jejich rukojmí pak z vody vytáhla posádka námořní lodě a zamířila k Bombaji.

„Piráti budou předáni bombajské policii. Posádka bude vyslechnuta a potom předána zastupitelskému úřadu,“ řekl kapitán pobřežní stráže Manohar Nambiar s tím, že 12 unesených rybářů jsou Íránci a zbylí čtyři jsou z Pákistánu.

Indické námořnictvo v posledních dvou měsících zadrželo asi 120 pirátů, většinou byli ze Somálska. Před dvěma týdny po útoku na námořní loď skončilo v jeho rukou 61 pirátů. Indické válečné lodě doprovázejí obchodní plavidla v Indickém oceánu od roku 2008 v rámci mezinárodní protipirátské mise.

Reklama

Výběr článků

Načítám