Hlavní obsah

Hongkong a Macao pozastavily očkování vakcínou od Pfizeru/BioNTechu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Hongkong a Macao ve středu podle agentury AFP oznámily, že pozastavily očkování vakcínou proti nemoci covid-19 od firem Pfizer a BioNTech kvůli vadě na víčku některých ampulí. Vlády obou čínských území uvedly, že se jedná o preventivní opatření.

Foto: Pool, Reuters

Nabírání vakcíny od firem Pfizer/BioNTech

Článek

O problému s balením jedné ze šarží vakcíny informovala obě teritoria čínská farmaceutická společnost Fosun, která získala od německého BioNTechu právo distribuovat tuto vakcínu na území Číny. Všude jinde ve světě ji distribuuje americký Pfizer. Vadná víčka byla zjištěna u vakcín šarže 210202.

Tchaj-wan je bez vakcín od BioNTechu. Němci cukli od smlouvy poté, co dali licenci Číně

Svět

Vlády Hongkongu a Macaa defekt blíže neupřesnily, není ale podle nich důvod se domnívat, že by zmíněnou vadou byla ohrožena bezpečnost vakcíny.

„Všechna hongkongská střediska očkující vakcínou, kterou vyvinula americká společnost Pfizer ve spolupráci s německou firmou BioNTech, přerušila vakcinaci a lidé, kteří byli na dnešek do těchto středisek objednáni, tam nemají chodit,” sdělila hongkongská vláda. Očkování má být pozastaveno, dokud nebude problém prošetřen.

Reklama

Výběr článků

Načítám