Hlavní obsah

FBI pátrá po podezřelých z útoku na konzulát v Benghází

– Washington

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) ve středu na svém webu zveřejnil fotografie tří osob, které se údajně zdržovaly v areálu konzulátu USA v libyjském Benghází během loňského ozbrojeného útoku.

Foto: Esam Al-Fetori , Reuters

Útočník prchá od zapáleného konzulátu v Benghází.

Článek

Při akci loni v září skupina ozbrojených extremistů napadla americký konzulát. Při útoku zahynuli Američané včetně velvyslance Christophera Stevense. [celá zpráva]

FBI vyzvala veřejnost, aby pomohla s identifikací osob vyobrazených na snímcích. Jejich jména ani žádné další podrobnosti nezveřejnila. Není ani známo, zda jsou podezřelí, že byli do příprav nebo provedení útoku zapleteni.

Podle FBI by hledané osoby mohly vyšetřovatelům poskytnout informace, jež by pomohly vnést do incidentu jasno. Americká vláda se po útoku v Benghází ocitla pod palbou kritiky, že nedokáže zajistit bezpečnost svého diplomatického personálu v zahraničí.

Zpráva vyšetřovací komise amerického Kongresu v dubnu obvinila z odpovědnosti za následky libyjského incidentu nejvyšší úředníky ministerstva zahraničí, které v době útoku vedla Hillary Clintonová. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám