Hlavní obsah

Desítky mrtvých a milióny evakuovaných. Japonsko zasáhly mohutné záplavy a sesuvy půdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Intenzivní deště na západě Japonska si vyžádaly podle nejnovějších údajů 48 mrtvých. Tragická bilance ale zřejmě nebude konečná. Podle místních médií se totiž další padesátka lidí stále pohřešuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonsko postihly ničivé záplavyVideo: Reuters

 
Článek

Přívalové srážky způsobily sesuvy půdy a záplavy, které ničí domy a auta. Úřady nařídily či doporučily evakuaci 4,7 miliónu lidí. Zmobilizovaly také okolo 48 tisíc příslušníků ozbrojených sil, policistů a hasičů, aby pátrali po lidech uvízlých v pasti živlů, raněných či mrtvých, vylíčila agentura Kjódó.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Nejhůře postiženou je prefektura Hirošima.

Nejhůře byla zřejmě zasažena prefektura Hirošima s 23 smrtelnými případy. Dalších 17 mrtvých hlásí úřady v západojaponské prefektuře Ehime. V prefektuře Okajama šest dělníků skončilo pod troskami továrny, kterou zničil sesuv půdy.

Foto: Shingo Nishizume, ČTK/AP

V prefektuře Koči během hodiny napršelo 90 milimetrů srážek

Meteorologové varovali od čtvrtka před průtržemi mračen, záplavami, sesuvy půdy a údery blesků. Nadále vybízejí k maximální ostražitosti. Rekordní srážky předpovídají na neděli. V prefektuře Koči během hodiny napršelo 90 milimetrů srážek, předpověď ale varuje i před 250 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám