Hlavní obsah

Člen tuniské celní stráže zahynul při přestřelce s islamisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tunis

Příslušník tuniské celní stráže zahynul v neděli nedaleko hranice s Alžírskem při přestřelce s islámskými radikály. Informovala o tom podle agentury AFP tuniská státní televize a předák příslušného odborového svazu. Tři další celníci prý během střetu v governorátu Kaserín utrpěli zranění.

Foto: Zoubeir Souissi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Přestřelka se odehrála několik dní poté, co při útoku neznámých ozbrojenců v tuniském letovisku Súsa zahynul policista a další dva byli zraněni. Tuniské úřady vyšetřují, zda za středečním útokem stojí islámští radikálové.

Právě v Súse došlo před necelými dvěma měsíci k atentátu islámského radikála, při němž zahynulo 38 zahraničních turistů. K červnovému útoku se přihlásili bojovníci organizace Islámský stát (IS). Vláda po něm vyhlásila výjimečný stav, který trvá dodnes a dává policii a armádě větší pravomoci.

Útoky džihádistů proti policistům či vojákům nejsou od svržení prezidenta Zína Abidína bin Alího v roce 2011 v zemi nijak výjimečné, jejich oběťmi se stalo již několik desítek příslušníků bezpečnostních sil.

Reklama

Související témata:

Související články

Bez turistů Tunisko bojuje o přežití

Nádžih Amára sedí ve stínu palmy na plastové židli a hledí do prázdna. Je prodavačem keramických suvenýrů v tuniském přístavu Kantáví, který leží čtyři...

Tunisko se snaží spasit sezónu, jak se dá

Šest týdnů po masakru na pláži v letovisku Súsa, který si vyžádal 38 mrtvých, se Tunisko stále nemůže vzpamatovat ze šoku a jeho následků. Vedení země se...

Výběr článků

Načítám