Hlavní obsah

Cisterny s palivem pro armády NATO v Afghánistánu skončily v plamenech

– Karáčí • Aktualizováno

Nejméně devět cisteren převážejících palivo pro síly NATO v Afghánistánu bylo zničeno poté, co exploze jedné z nich vyvolala v neděli večer v jihozápadním Pákistánu rozsáhlý požár. Informovala o tom v pondělí agentura AFP s odvoláním na oficiální činitele.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Pákistánu shořelo devět cisteren s palivemVideo: Reuters

 
Článek

Podle agentury Reuters se cisterny staly terčem útoku, i když to zatím pákistánská policie nepotvrdila a říká, že mohlo jít i o nehodu.

Nákladní automobil explodoval v neklidné provincii Balúčistán, asi 45 kilometrů od přístavu Karáčí, kde byly cisterny naloženy palivem, než se vydaly na cestu do Afghánistánu. Při výbuchu a požáru nebyl nikdo zabit ani zraněn; řidiči cisteren právě jedli v motelu a cisterny zaparkovali na odstavné ploše.

Pozemní dodávky pohonných hmot pro síly NATO v Afghánistánu přes Pákistán byly obnoveny před necelými dvěma týdny za zpřísněných bezpečnostních opatření. Pětiměsíční přerušení přepravy si vyžádala série útoků ozbrojenců.

Foto: Stringer/pakistan, Reuters

Hořící cisterny s palivem pro síly NATO v Balúčistánu

Bojová mise NATO v Afghánistánu má skončit příští rok. Pákistán a USA podepsaly dohodu, která umožňuje projíždět zásobovacím konvojům NATO přes pákistánské území do Afghánistánu až do konce roku 2015.

Reklama

Výběr článků

Načítám