Hlavní obsah

Atentátník zabil v Pákistánu deset lidí, k útoku se přihlásil Tálibán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád
Aktualizováno

Sebevražedný atentátník zaútočil v pátek v pákistánském městě Péšávar. Odpálil se, když kolem projížděli pohraničníci, napsala BBC. Jejich velitel vyvázl z útoku u kontrolního stanoviště nezraněn, podle ČTK ale počet obětí vzrostl na deset.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sebevražedný útočník zabil v Péšávaru šest lidíVideo: Reuters

 
Článek

Podle sdělení nemocnice jsou mezi oběťmi dvě ženy. Představitel policie Dóst Mohammed Chán uvedl, že mimo jiné zahynuli tři policisté a tři civilisté. Zraněno bylo 30 osob.

K útoku se prostřednictvím svého mluvčího Ehsanulláha Ehsana přihlásil Tálibán.  Hnutí si podle něj vybralo za terč bezpečnostní síly kvůli jejich opakovaným operacím proti Tálibánu a příslušníkům místních kmenů.

Foto: Fayaz Aziz, Reuters

Voják dohlíží, jak záchranáři tlačí pryč motorovou rikšu z místa útoku v Péšavaru.

Terčem atentátu byl Abdal Madžíd Marvát, který velí pohraničníkům v provincii Chajbar Paštunchvá.  Marvátův konvoj zpomalil před kontrolním stanovištěm ve čtvrti v centru Péšávaru, když se k němu přiblížil sebevražedný útočník a odpálil nálož. Výbuch se odehrál asi 300 metrů od značně zabezpečeného sídla amerického konzulátu.

"Bylo to hrozivé, lidé krváceli a křičeli," řekl AFP jednadvacetiletý Umar Din, řidič rikši, jehož vozidlo tlaková vlna po explozi převrátila. "Můj pasažér krvácel, vzal jsem ho na rameno a běžel s ním do bezpečí," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám