Hlavní obsah

Z luxusní zaoceánské lodě záhadně zmizel během plavby mladý britský zpěvák

Plavba na výletní zaoceánské lodi Harmony of the Seas se stala osudnou pro dvacetiletého britského zpěváka Arrona Hougha, napsal server týdeníku Focus. Od Božího hodu po něm pátrá americká pobřežní stráž a pomáhá jí v tom vojenský letoun HC-130 Hercules, napsal list The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Loď Harmony of the Seas

Článek

Mladík vystupoval v muzikálu Pomáda, který se uvádí na palubě lodi. Když nepřišel na zkoušku, začalo se po něm pátrat. Když ho nemohl nikdo najít, vedení posádky nechalo prověřit záznamy z bezpečnostních kamer. Na nich je naposledy zachycen na palubě číslo pět kolem čtvrté hodiny ráno. Od té chvíle se po něm doslova země slehla.

Předpokládá se, že Hough zmizel z paluby lodě asi 267 mil (495 km) od pobřeží Portorika. Loď Harmony of the Seas byla na sedmidenní plavbě po Karibiku. První zastávkou byl ostrov Svatý Martin.

Hough pracuje pro zaoceánskou společnost Royal Caribbean od loňského roku, hned jak dokončil studium na londýnské herecké škole Urdang Academy. Na Twitteru školy se píše: „Modlíme se za Arrona a jeho rodinu. Prosím neztrácejme naději a víru, že se zdravý a rychle nalezne.“

Případ ztraceného Arrona Hougha ale není nic až tak neobvyklého. Od konce letošního listopadu je již pátým člověkem, který z paluby nějaké ze zaoceánských lodi zmizel, napsal server týdeníku Focus.

Ačkoliv plavební společnosti tvrdí, že jejich výletní lodě patří k nejbezpečnějším, jaké kdy brázdily moře a oceány, ročně během luxusních plaveb beze stopy zmizí přes dvě desítky lidí, uvedl Focus. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám