Hlavní obsah

Australská policie obvinila 24letého muže z pětinásobné vraždy

Sydney

Z pětinásobné vraždy obvinila v pondělí australská policie čtyřiadvacetiletého muže, který podle ní v Perthu na západě země zavraždil tři děti, jejich matku a babičku. Informovala o tom stanice ABC, podle které policie zatím nezveřejnila, jaký byl mezi obviněným a jeho oběťmi vztah.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie ohledává místo činu v PerthuVideo: Reuters

 
Článek

Těla dvouletých dvojčat, jejich tříleté sestry, matky a babičky objevila australská policie v neděli v domě na severovýchodním předměstí Perthu.

Podle sousedů žila matka v domě, v němž došlo k tragické události, se třemi dětmi a partnerem. Starší žena k nim často chodila na návštěvu. Zda je obviněný čtyřiadvacetiletý muž právě druhem zavražděné, zatím není jasné.

Foto: Richard Wainwright, ČTK/AP

Policisté v australském Perthu na místě pětinásobné vraždy

Násilné trestné činy jsou podle agentury Reuters v Austrálii relativně vzácné. Ve státě Západní Austrálie, jehož je Perth hlavním městem, se ale v poslední době jedná už o druhý podobný čin. V květnu nalezla policie v domě v obci Osmington sedm zastřelených včetně čtyř dětí. Případ z Osmingtonu byl podle ABC nejhorším násilným činem v zemi od masakru v Port Arthuru v Tasmánii v roce 1996, při kterém zahynulo 35 lidí. Austrálie následně v 90. letech výrazně zpřísnila zákony o držení zbraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám