Hlavní obsah

Písečná bouře zabila v Indii přes šedesát lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Nejméně 61 lidí zahynulo v neděli při písečné bouři v Indii. Většinou zemřeli v troskách domů, které nevydržely nápor větru. Nepomohlo tak doporučení, aby lidé za bouře nevycházeli ven. Desítky dalších osob byly zraněny, uvedla v pondělí stanice BBC. Meteorologové varují, že nepříznivé počasí bude v Indii pokračovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indií se prohnala písečná bouřeVideo: Reuters

 
Článek

Nejvíce obětí si bouře vyžádala na severu země ve státě Uttarpradéš, kde zemřelo 38 lidí a pět desítek jich bylo zraněno. Většina z nich zemřela v troskách domů, které se zřítily pod náporem silného vichru. Vítr také vyvracel stromy a lámal sloupy elektrické vedení.

Foto: Manish Swarup, ČTK/AP

Bouři v Dillí

Dalších 12 mrtvých hlásí stát Ándhrapradéš, devět stát Bangla (Západní Bengálsko) a dva metropole Dillí. Přes hlavní město Dillí se přehnal vítr o rychlosti až 109 kilometrů v hodině. Kvůli počasí byl na více než dvě hodiny přerušen provoz na mezinárodním letišti a na 70 letů muselo být odkloněno. Narušena byla i železniční doprava.

Foto: Manish Swarup, ČTK/AP

Vichřice lámala v Dillí stromy

Všechny čtyři postižené státy zůstávají ve stavu pohotovosti, protože podle meteorologů lze v příštích několika dnech očekávat nové bouřky. „Nebezpečí neskončilo,” uvedl komisař pro nouzovou pomoc v Uttarpradéši Sandžaj Kumar.

Před týdnem v Indii zahynulo při písečné bouři na 140 lidí. Takové bouře jsou přitom v zemi v tuto dobu neobvyklé. Začátek monzunové sezóny se totiž očekává až za šest týdnů.

Foto: Altaf Qadri, ČTK/AP

Prach zakryl vesnici Itada u Dillí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám