Hlavní obsah

Ruský chlapec pobodal svou učitelku a spolužačku, pak zapálil celou třídu

Sterlitamak

Ruskem otřásá útok studenta na učitelku a spolužáky. Sedmnáctiletý chlapec vtrhl do školy ve městě Sterlitamak s nožem v ruce, pobodal svou učitelku a spolužačku. Následně ve třídě rozlil hořlavinu a založil požár. Pak hoch pořezal i sám sebe. Další studentka utrpěla zranění, když v panice vyskočila z okna ve druhém patře školy. Ve středu o tom informoval server Sputnik.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Ruští policisté

Článek

„Podle předběžných informací vešel sedmnáctiletý student nápravné třídy střední školy ve Sterlitamaku do místnosti pro výuku informatiky, kde byli jeho spolužáci, a pořezal na ruce jednu ze spolužaček. Navíc pobodal učitelku,“ cituje Sputnik šéfku vyšetřovací komise ve státě Baškortostán Světlanu Abramovou.

Útočník a všichni zranění byli hospitalizováni, informace o jejich stavu ruská média neuvádějí. Student, který útočil, bude čelit trestnímu stíhání, byť jako mladistvý. Vyšetřováni ale budou také pracovníci úřadu pro prevenci kriminality mládeže, protože dostatečně nereagovali na stížnosti na mladíkovu agresivitu.

Podle svědeckých výpovědí byl chlapec v kolektivu neoblíbený a stal se obětí ponižování. Netajil se údajně svým obdivem k pachatelům masakru na střední škole Columbine z roku 1999.

Rusko se v poslední době potýká s výrazným nárůstem podobných incidentů, poznamenal server The Moscow Times. Kreml se v lednu nechal slyšet, že by mohl být na vině škodlivý obsah na internetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám