Hlavní obsah

V horách v Nepálu zachraňovali dva české turisty, jeden si zlomil nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káthmándú

Nepálská policie zachránila dva české turisty, kteří se ztratili v pátek v noci během vysokohorské túry. Informoval o tom internetový server nepálského deníku República. Jeden z Čechů má zlomenou nohu, stav druhého nebyl znám. Oba byli převezeni k ošetření.

Foto: Profimedia.cz

Vysokohorské treky v Nepálu lákají mnoho aktivních turistů.

Článek

Češi se vydali na trek v oblasti himálajské osmitisícovky Dhaulágirí. Místní policejní velitel potvrdil, že je objevili v lese asi dva kilometry nad vesnicí Marfa na severu Nepálu.

„Zintenzivnili jsme naše úsilí, abychom je nalezli. Jeden z nich měl zlomenou nohu a uvízl v roklině. Jeho kolega byl nalezen na stejném místě. Byli zachráněni a odvezeni na ošetření,” oznámila nepálská policie.

Pátrání po Češích začalo v sobotu ráno, když se policie o jejich zmizení dozvěděla.

Zájem o cesty do Nepálu mezi českými turisty roste. Hlavní turistická sezóna je v zemi od dubna do května a od října do listopadu. Část turistů jezdí s cestovními kancelářemi, dost často si ale zájezdy organizují individuálně.

Reklama

Výběr článků

Načítám