Hlavní obsah

Tálibán pronikl do skupiny bezpečnostních sil a povraždil 16 jejich příslušníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Laškar Gah

Šestnáct příslušníků afghánských bezpečnostních sil povraždili v sobotu večer v provincii Hílmand na jihu země bojovníci Tálibánu, kterým se podařilo proniknout do sboru a stát se jeho členy. Jaká jednotka se stala terčem útoku, afghánští představitelé neupřesnili.

Foto: Abdul Malik, Reuters

Afgánští představitelé na místě jedno z četných útoků v provincii Hílmand

Článek

„Víme, že bojovník Tálibánu povraždil šestnáct příslušníků milice bojující po boku vládních sil, ale ještě nevíme, o jaké síly šlo,“ uvedl mluvčí guvernéra provincie Hílmand Umar Zawak.

K útoku v okrese Gerišk se přihlásilo hnutí Tálibán, které ovládá většinu provincie. [celá zpráva] Uvedlo, že útok podnikli dva jeho příslušníci.

Afghánský bezpečnostní představitel pro agenturu Reuters dodal, že se pachatel dokázal do milice infiltrovat a působil v ní několik měsíců. Když povraždil své spolubojovníky, sebral munici a utekl.

Mluvčí Zawak Hlasu Ameriky potvrdil, že se útok odehrál v objektu, který je spojován s tajnou službou NDS. Terčem se podle americké rozhlasové stanice stala skupina Songaryan, která spadá pod NDS a vznikla před dvěma lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám