Hlavní obsah

Jaderná apokalypsa je na spadnutí, máme právo zaútočit, varuje Severní Korea

– New York

Jaderná válka je na spadnutí. K útoku může dojít kdykoliv. Varoval před tím zástupce vyslance Severní Koreje při OSN Kim In Ryong. KLDR je podle něj jedinou zemí, kterou USA od 70. let vystavují „takovéto extrémní a přímé jaderné hrozbě“, a Pchjongjang má proto právo kdykoliv zaútočit atomovými zbraněmi z preventivních důvodů. V pondělí o tom informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Situace na Korejském poloostrově dospěla do bodu, kdy jaderná válka může propuknout v jakýkoliv moment. Celé pevninské území Spojených států máme na dostřel, a pokud si USA dovolí narušit naše výsostné území, byť jen o píď, nevyhnou se našemu krutému trestu kdekoliv na planetě,“ prohlásil zástupce vyslance KLDR při OSN Kim In Ryong.

Severní Korea je podle Kim In Ryonga odhodlána udeřit především kvůli údajnému tajnému plánu Američanů na svržení režimu Kim Čong-una a pravidelným vojenským cvičením USA a Jižní Koreje. [celá zpráva]

Arzenál už máme

Americký prezident Donald Trump se opakovaně nechal slyšet, že nikdy nedovolí, aby se Severní Korea vyzbrojila atomovými zbraněmi, ta to ale odmítá a z toho pramení nynější korejská krize. Pchjongjang navíc tvrdí, že už jaderné zbraně má a nikdy se jich nevzdá. [celá zpráva]

„Severní Korea dokončila své jaderné vyzbrojování a stala se tak plnohodnotnou jadernou velmocí schopnou udeřit různými prostředky, včetně atomové pumy, vodíkové bomby a mezikontinentálních balistických střel,“ varoval Kim In Ryong podle agentury AP.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám