Hlavní obsah

Kim uspořádal velkolepý banket pro strůjce vodíkové pumy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Severokorejský vůdce Kim Čong-un uspořádal velkolepou oslavu pro jaderné vědce a techniky, kteří se podíleli na v pořadí šestém a dosud nejmasivnějším pokusném odpálení jaderné pumy z počátku září. Obávaný lídr KLDR se oslavy zúčastnil se svou ženou Ri Sol-ču. Podle serveru The Daily Mail o tom v neděli informovala severokorejská agentura KCNA. Zveřejnila také snímky ze slavnosti.

Foto: Profimedia.cz

Kim Čong-un a jeho nejvěrnější

Článek

Banket byl podle severokorejských oficiálních míst uspořádán na oslavu „perfektního úspěchu zkoušky vodíkové pumy“.

Bomba, kterou Severokorejci otestovali minulý víkend, byla silnější než pumy, které shodily Spojené státy na japonská města Hirošimu a Nagasaki. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Čestná místa pro vůdce Kim Čong-un a jeho manželku Ri Sol-ču.

Jihokorejské ministerstvo obrany zveřejnilo minulé pondělí aktualizovaný odhad, podle něhož uvolnila bomba 50 kilotun energie. [celá zpráva]

Vodíková puma je ničivější než běžná jaderná bomba. Zda šlo skutečně a plnohodnotnou vodíkovou pumu, však není jisté.

Foto: Profimedia.cz

Orchestr a v pozadí jaderná puma

Poslední jaderný test následoval jen dva týdny po dalším z testů severokorejských balistických střel.

Testy jaderných pum a mezikontinentálních raket dále vyostřují krizi na Korejském poloostrově a zvyšují obavy z možného válečného konfliktu. Jde o to, nakolik je nevypočitatelný totalitní režim schopný ohrozit státy v blízkém i vzdálenějším okolí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám