Hlavní obsah

Svět je na pokraji rozsáhlého válečného konfliktu, varoval Putin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Zvyšování tlaku na severokorejský režim Kim Čong-una nikam nepovede. Mezinárodní společenství by namísto výhrůžek mělo jednat a vyřešit korejskou krizi diplomatickou cestou. V článku, který Kreml zveřejnil ve čtvrtek, to napsal ruský prezident Vladimir Putin. Upozornil na to server CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americké a jihokorejské letectvo při společném cvičeníVideo: Reuters

 
Článek

„Rusko je přesvědčeno, že politika vyvíjení tlaku na Pchjongjang je chybná a neúčinná,“ sdělil Putin světu před zahájením summitu BRICKS v čínském Sia-menu. BRICKS je hospodářské uskupení Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jižní Afriky. Svět nyní podle Putina „balancuje na hraně rozsáhlého válečného konfliktu“.

„Problémy regionu by měly být vyřešeny prostřednictvím přímého dialogu všech zúčastněných stran, a to bez kladení předběžných podmínek. Provokace, tlak, militarismus a urážlivá rétorika vedou do slepé ulice,“ varoval dále Putin.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Poznámky ruského prezidenta Kreml zveřejnil jen několik hodin poté, co Spojené státy a Jižní Korea v reakci na další test severokorejské balistické střely podnikly simulované bombardování Korejského poloostrova a Američané nad ním nechali přelétnout strategické bombardéry B-1B Lancer [celá zpráva]. Ty jsou schopny nést jaderné hlavice. Severní Korea to označila za „zbrklý a divoký vojenský čin“.

Současnou krizi vyvolala neutuchající snaha režimu Kim Čong-una vybavit se raketami schopnými nést jaderné hlavice, jimiž by mohl zasáhnout Spojené státy a jejich spojence. Jaderný program KLDR přitom pokročil tak, že Pchjongjang už svého cíle dosáhl nebo je mu velmi blízko. A to je pro Američany nepřijatelné.

Anketa

Souhlasíte s Vladimirem Putinem, že světu hrozí rozsáhlý válečný konflikt?
Ano
92,5 %
Ne
7,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12516 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám