Hlavní obsah

Sebevražedný útočník Tálibánu zabil patnáct vojáků NATO u letiště v Kandaháru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kandahár
Aktualizováno

Vojenský konvoj NATO u letiště v jihoafghánském Kandaháru se ve středu stal terčem sebevražedného útočníka, který připravil o život patnáct aliančních vojáků. Čeští vojáci působící v Afghánistánu jsou podle generálního štábu v pořádku. Agentura AP doplnila, že za útokem stojí povstalci hnutí Tálibán.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sebevražedný útočník Tálibánu zabíjel vojáky NATO u letiště v KandaháruVideo: Reuters

 
Článek

Útok nastal okolo poledne místního času, kdy se vojáci přesouvali k letišti. Útočníkovo auto naložené výbušninami najelo podle serveru Al-Džazíry do jednoho z jejich vozů.

Server TOLOnews uvedl, že výbuch zničil jedno alianční vozidlo. Mluvčí mise NATO Resolute Support potvrdil, že útok si vyžádal oběti. Neupřesnil však kolik ani jejich národnost. Mohlo jít o Američany, kteří také zničený vůz po útoku prohlíželi, jak je patrné z agenturních fotografií.

Foto: Ahmad Nadeem, Reuters

Američtí vojáci u zničeného armádní vozu

Všichni čeští vojáci v Afghánistánu jsou v pořádku, sdělil ČTK zástupce tiskového oddělení generálního štábu Jindřich Plescher.

Tálibán útočil u Kandaháru i minulý týden a zabil desítky vojáků. [celá zpráva]

V Afghánistánu nadále působí zhruba 13 500 vojáků NATO a USA. Česká mise má v současnosti 271 příslušníků, kteří většinou pomáhají chránit spojeneckou základnu Bagrám anebo jsou umístěni na mezinárodní základně na letišti v Kábulu.

Související témata:

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

PÁTEK: Afgánští muži přicházejí na modlitbu v Kábulu.

Foto: Mohammad Shoiab , Reuters

Bojovníci Tálibánu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám