Hlavní obsah

Kamery zachytily výbuch, který poškodil českou ambasádu v Kábulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Bezpečnostní kamery zachytily středeční explozi v afghánském hlavním městě Kábulu. Teroristický útok provedl sebevražedný atentátník, který najel s fekálním vozem napěchovaným trhavinami do vládní čtvrti, kde nálože odpálil. Výbuch připravil o život nejméně 90 lidí a poškodil několik ambasád, včetně české.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily ve středu okamžik výbuchu v KábuluVideo: Reuters

 
Článek

Mezi 90 mrtvými a 450 zraněnými jsou především afghánští civilisté včetně žen a dětí. Exploze vytvořila několik metrů hluboký kráter, poničila mnoho domů a také okna českého velvyslanectví.

Auto určené k vyvážení septiků zastavila hlídka těsně před vjezdem do přísně střežené zelené zóny, v níž se nachází prezidentský palác, sídlo mise NATO a řada zahraničních velvyslanectví. Otázka ale je, jak mohlo předtím projet tolika kontrolními stanovišti, která chrání centrum města, napsala agentura Reuters.

Agentura AP nicméně upozornila, že fekální vozy jsou v Kábulu hojně používané. Téměř čtyřmiliónové město totiž nemá kanalizační systém.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Zraněný Afghánec přichází do nemocnice

U kábulských nemocnic ve čtvrtek čekalo množství lidí, aby získali informace o svých blízkých, kteří se stále pohřešují nebo byli při jednom z nejhorších teroristických útoků ve městě vážně zraněni.

Podle agentury Reuters možná nebude přesný počet obětí nikdy znám. Členy bezpečnostních sil, kteří vozidlo zastavili, exploze zcela roztrhala.

Reklama

Výběr článků

Načítám