Hlavní obsah

Atentát na nemocnici v Bangkoku v den výročí puče, 24 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Nejméně 24 zraněných si vyžádal v pondělí v hlavním městě Thajska Bangkoku atentát na nemocnici, kterou často využívají veteráni. Spáchán byl v den třetího výročí vojenského puče, uvedly agentury AP a Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V nemocnici Phramongkutklao v Bangkoku explodovala bombaVideo: Reuters

 
Článek

O počtu zraněných informoval mluvčí vlády. Nálož explodovala podle Asia News Network v recepci pro úředníky a důstojníky ve výslužbě v nemocnice Krále Mongkuta. Mezi zraněnými převažovali bývalí důstojníci. Většinou utrpěli řezné rády. Britský bulvár The Sun dodal, že je oblíbená mezi důstojníky ve výslužbě.

Foto: Sakchai Lalit, ČTK/AP

Policisté u místa výbuchu v recepci nemocnice Phramongkutklao

„Byla to bomba. Našli jsme věci, které se používají při výrobě bomb,“ sdělil Reuters velitel týmu pyrotechniků Kamsorn Aučaron. „Právě teď úřady zkoumají záběry z bezpečnostních kamer,“ dodal.

Foto: Sakchai Lalit, ČTK/AP

Vstup do nemocnice Phramongkutklao v Bangkoku

Na místě exploze byly nalezeny baterie a dráty, řekl zástupce vrchního komisaře thajské policie Šrivára Ransibrahmanakul. Podle něj měl poloměr výbuchu dva až tři metry.

Zatím není jasné, kdo stál za útokem a zda souvisí s výročím puče. Spáchán byl dva týdny po dvojité explozi nálože v autě turisty v oblíbeném nákupním středisku v Pattani na jihu země.

Reklama

Výběr článků

Načítám