Hlavní obsah

Sebevražední atentátníci zaútočili na afghánskou televizi

Kábul
Aktualizováno

Čtyři útočníci ozbrojení automaty pronikli ve středu do budovy afghánského státního rozhlasu a televize RTA v Dželálábádu v provincii Nangarhár. Propukla přestřelka s bezpečnostními silami. Dva z útočníků se odpálili, zbylé dva se po několika hodinách podařilo zlikvidovat. Útok, k němuž se přihlásil Islámský stát, si vyžádal sedm mrtvých včetně atentátníku a 18 zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sebevražední atentátníci zaútočili na afghánskou televiziVideo: Reuters

 
Článek

„Tři ozbrojení muži ráno vešli do budovy RTA,” prohlásil mluvčí guvernéra provincie Nangarhár Attaulláh Chogjani. „Dva z nich byli zabiti a jeden dál vzdoruje,“ dodal krátce po útoku pro agenturu AFP.

Mluvčí policie Hazrat Husajn Mašrikivál potvrdil explozi. Z budovy televize RTA, která se nachází poblíž úřadu guvernéra, byla slyšet těžká palba.

„Jsou dva mrtví a šest zraněných, mezi těmi jsou i novináři,“ řekl zpravodaj Al-Džazíry krátce po zahájení přestřelky.

Mluvčí afghánského ministerstva vnitra Nadžíb Daníš po ukončení bezpečnostní operace, při níž byli zlikvidováni i zbylí dva atentátníci, oznámil že byli zabiti čtyři útočníci a tři další lidé, včetně jednoho policisty. BBC uvedla, že jednou z obětí je civilista.

Nemocnice sdělily, že přijaly minimálně 18 zraněných.

Foto: David Ryneš, Novinky

Provincie Nangarhár

Provincie Nangarhár, která přiléhá k pákistánským hranicím, je považována za hlavní základnu bojovníků Islámského státu, který se k útoku nakonec přihlásil.

Reklama

Výběr článků

Načítám