Hlavní obsah

V Indii polili kyselinou dívku, která se nenechala obtěžovat

– Dillí

Tři muži v Indii v noci z úterý na středu polili kyselinou osmnáctiletou dívku. O události, k níž došlo ve vesnici Bhadar na severu země, informovala agentura Reuters. Dívka, která má poleptanou kůži, ale je ve stabilizovaném stavu, už podala trestní oznámení, uvedla v pátek indická policie. Během týdne byly zaznamenány i další podobné případy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočníci polili 18letou Indku kyselinouVideo: Reuters

 
Článek

Do domku, kde dívka byla, vešli krátce po půlnoci tři muži a začali ji obtěžovat. Když se jim bránila, polili ji kyselinou a utekli.

„Dívka z vesnice Bhadar podala oznámení na jednoho známého a dva neznámé muže,“ uvedl superintendant Arun Kumar Singh.

Dívka jednoho z útočníků poznala a uvedla, že se jmenoval Ravindra. Identita zbylých dvou je zatím neznámá. „Vypadá to, že jsme blízko zadržení obviněného, kterého oběť znala,“ poznamenal Singh.

Další podobné případy

Podobné útoky nejsou v Indii ojedinělé a jak ukazuje statistika za posledních pět let, přibývají. Celosvětově je evidováno 1500 takových útoků ročně, přičemž tisícovka jich je v Indii. Číslo může být i větší. Mnoho z těchto útoků totiž oběti neohlásí, protože se bojí represí.

O tom, že útoky nejsou výjimečné, svědčí, že už v noci na úterý se stala obětí útoku 21letá žena z Ghaziabádu. Žena, která měla před svatbou, spala, když do jejího domu pronikl útočník a vylil na ni litr kyseliny. Dívka je poleptána na 80 procentech těla, nejvíce na obličeji a na dolní části těla. Skončila v nemocnici v kritickém stavu, uvedl list New Delhi Times.

Ve středu zase v Dilí donutil muž osmnáctiletou dívku, která odmítala opětovat jeho lásku, vypít naředěnou kyselinu určenou k čištění toalet muž. Agresor měl podezření, že se dívka baví s někým jiným.

Útočníci většinou míří na obličej, což vede k deformace tváře oběti a často také ke slepotě.

Snadno dostupné kyseliny

Navzdory vážným následkům těchto útoků jsou kyseliny snadno dostupné, protože se používají při zpracování bavlny a gumy. Mnoho se toho nezměnilo ani po roce 2013, kdy nejvyšší soud nařídil omezit prodej těchto chemikálii.

V roce 2015 také nejvyšší soud rozhodl, že oběti těchto útoků musejí být léčeny zadarmo a náleží jim také od státu kompenzace ve výši minimálně 300 tisíc rupií (115 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám