Hlavní obsah

Popíjení vody do koupele v Rusku má už 77 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irkutsk

Na 77 stoupl podle pondělního sdělení TASSu počet obětí metanolu v Irkutsku. Lidé se otrávili poté, co konzumovali levnou vodu do koupele Bojaryšnik (Hloh). Policie při zásazích proti nelegálním výrobcům lihu už zajistila 65 000 litrů alkoholu včetně 7 000 litrů Bojaryšniku.

Jedna lahvička vyjde na osm korun.

Článek

O zásazích policie v oblasti informovala mluvčí policie Irina Volková. „V Irkutské oblasti policie pokračuje v uplatnění opatření proti nelegální výrobě, skladování a prodeji lihu,“ uvedla.

Množství zabavených tekutin se podle ní každý den zvyšuje o minimálně 2000 litrů. Je to dáno i masovým nasazením policie: „Jen v oblasti centra je tím zaměstnáno na 600 policistů. Ustaveno bylo 32 skupin pro operační sledování a 113 zásahových skupin.“

Při kontrole 27 tiskáren byly odhaleny tři, kde se tiskly etikety koupelnové vody.

Volková zdůraznila, že problém je v oblasti dlouhodobý. Během celého letošního roku tam policie zajistila více 1,3 miliónu litrů nelegálního lihu a alkoholických nápojů.

V celém Rusku se ročně alkoholem otráví na 50 000 a 15 000 jich zemře.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám