Hlavní obsah

Korejec ruské policii naklonoval psy, teď se chystá přivést k životu mamuty

– Jakutsk

Rusko ukázalo tři psy naklonované na míru. Budou sloužit u policie a zvláštních jednotek v Jakutsku, tedy v nejchladnější obydlené oblasti na světě. Tři zástupci plemene Malinois budou policistům pomáhat při pátrání po drogách a výbušninách. Rusům je daroval známý jihokorejský vědec Hwang Woo-suk. Ten by jednou rád naklonoval také vyhynulé mamuty. A to ty z Jakutska.

Foto: Profimedia.cz

Jihokorejský vědec Hwang Woo-suk

Článek

Každý z darovaných psů má hodnotu 100 tisíc dolarů, tedy více než dva a půl miliónu korun, napsal server Siberian Times. Zároveň jde o první klonované psy, kteří budou sloužit u ruských ozbrojených složek.

Takzvaní designoví psi byli vyšlechtěni a následně naklonováni tak, aby měli z hlediska služby co možná nejlepší vlastnosti. Zejména čich.

„Byli stvořeni z buněk nejlepších čmuchacích psů v Jižní Koreji. Jsou velmi mladí a prodělali jen základní výcvik, takže si jejich noví majitelé budou moci na základě talentu a dovedností vybrat jejich specializaci,“ konstatoval ředitel muzea mamutů v Jakutsku Semjon Grigorjev.

Psi byli v jeho muzeu představeni veřejnosti, a není to náhoda. Jakutsko je přírodním rezervoárem biologických pozůstatků mamutů a korejský expert Hwang Woo-suk s tamním muzeem dlouhodobě spolupracuje. Rád by mamuty přivedl zpět k životu. Klonovaní psi jsou poděkováním za touto spolupráci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám