Hlavní obsah

Vietnamka si nechala uříznout ruku a chodidlo, aby jí vyplatili pojistku

– Hanoj

Drastickým způsobem se rozhodla vyřešit svoji tíživou finanční situaci třicetiletá žena ve Vietnamu. Nechala si uříznout kus ruky a chodidlo, aby dostala vyplacenou pojistku. Původně tvrdila, že ji srazil vlak, teď se ale policii přiznala, že si to vymyslela.

Foto: Profimedia.cz

Žena tvrdila, že ji v Hanoji srazil vlak.

Článek

V květnu volal na záchrannou službu v hlavním městě Hanoji muž, který tvrdil, že byl svědkem nehody na trati, při níž byla zraněna žena. Nyní se ukázalo, že si Li Thi N, jak dotyčnou označil věstník vietnamské policie, věc vyfabulovala.

Ve skutečnosti si nechala od muže, který pak volal záchranku, uříznout kus ruky a chodidlo. Doufala, že jí pojišťovna vyplatí z její úrazové pojistky v přepočtu 3,6 miliónu korun. Muži, který ji zmrzačil, zaplatila v přepočtu 53 000 korun.

Sdělovací prostředky uvedly, že Li měla živnost, která krachovala.

Policie se rozhodla, že nebude ženu ani muže stíhat a případ odložila.

Záležitost vyvolala množství reakcí na sociálních sítích. Někteří lidé upozornili, že pojistné podvody nejsou ve Vietnamu žádnou novinkou, ale toto je obzvláště alarmující případ. Jiní s podvodnicí soucítí. „Jak moc musí být člověk zoufalý, že se rozhodne pro něco takového?“ poznamenala jedna z diskutujících.

Reklama

Výběr článků

Načítám