Hlavní obsah

Kamera zachytila masivní sesuv půdy. Bahno tlačilo ulicemi auta, bouralo domy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Zhroucené několikapatrové domy, trosky v ulicích, auta zavalená bahnem. Obyvatelé Šen-čenu na jihovýchodě Číny postupně zveřejňují záběry masivního sesuvu půdy, který v neděli zasáhl jejich město. Záchranáři zatím v troskách objevili sedm mrtvých, téměř sto dalších lidí pohřešují. Na třech místech se podařilo detekovat „známky života“, uvedla BBC s odvoláním na čínská média.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Čínští hasiči zasahují u domů vyvrácených bahnem.

Článek

Ulicemi se valila masa bahna sienové barvy, která nesla kusy betonu, tlačila před sebou auta jako dětské hračky. Jako obří beranidlo sesuv vyvracel domy ze základů. Jejich zhroucení provázela oblaka hustého dýmu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bahno před sebou tlačilo trosky domů i autaVideo: ChinaLive, Newsflare.com

Lidé v zoufalství prchali před neúprosně postupující stěnou bahna. Pohřbila nebo vážně poškodila třiatřicet staveb včetně činžáků, kancelářských budov, továren a jídelny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

nedávat BEZ KOMENTÁŘE: Sesuv půdy v Šen-čenuVideo: Reuters

Masa půdy se utrhla z kopce nad městem a bahno pokrylo území o rozloze několika desítek tisíc metrů čtverečních. [celá zpráva]

„Protože byl pahorek příliš velký a úhel sklonu svahu velmi strmý, vedlo to ke ztrátě stability a sesuvu,“ uvedlo ministerstvo pro půdu a zdroje.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Čínští hasiči zasahují u domů vyvracených bahnem

Foto: China Daily, Reuters

Dům vyvrácený sesuvem půdy v Sen-čenu.

Deník Žen-min ž’-pao nevidí chybu v přírodě, ale v nezodpovědnosti při rychlém rozvoji města, které je nyní jedním z hlavních průmyslových center v zemi. Zmiňuje, že pahorek vznikl v bývalém kamenolomu, který byl změněn ve skládku, přičemž vjezd na ni sousedil s průmyslovou čtvrtí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám