Hlavní obsah

MERS v Koreji se nedaří zastavit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Jižní Korea ohlásila v pondělí další dva případy úmrtí na nákazu koronavirem MERS, počet obětí nemoci v zemi tak stoupl 27 osob. Objevily se rovněž tři nové případy nákazy, počet nakažených tak dosáhl 172, uvedla agentura Reuters s odvoláním na jihokorejské ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

V Soulu dezinfikují metro.

Článek

Novými oběťmi viru se staly osoby ve věku kolem osmdesáti let, které již předtím trpěly určitými zdravotními problémy, uvedlo ministerstvo ve svém prohlášení.

Většinu obětí nákazy tvoří starší lidé, kteří trpí dalšími vážnými nemocemi. Mezi nakaženými je také hodně zaměstnanců nemocnic.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Úklidové čety dezinfikují metro kvůli MERSVideo: Reuters

Jižní Korea má největší počet případů blízkovýchodního respiračního syndromu (MERS) mimo oblast Blízkého východu, kde se choroba v roce 2012 objevila poprvé. Do země nákazu zavlekl jeden z místních podnikatelů.

Proti MERS neexistuje žádná vakcína a ani se zatím přesně neví, jak nemoc účinně léčit. Způsobuje dýchací potíže a selhání ledvin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám