Hlavní obsah

MERS má další oběti v Koreji, rozšířil se do Thajska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok/Soul

Nebezpečné virové onemocnění MERS se rozšířilo do Thajska. Ve čtvrtek místní ministerstvo zdravotnictví potvrdilo první případ nákazy. V Asii je nejvíce postižena Jižní Korea, kde od středy zemřeli tři další nemocní a tři lidé se nově koronavirem nakazili.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Zaměstnanec soulského letiště odbavuje v masce

Článek

„Na základě dvou laboratorních testů můžeme potvrdit, že virus byl v zemi zjištěn,” řekl ministr zdravotnictví Rádžata Rádžatanavín s tím, že nakaženým je 75letý muž z Ománu.

„První den po příjezdu byl testován na virus,” dodal podle agentury Reuters. Monitorováno je 59 lidí včetně tří příbuzných muže, kteří s ním jeli do Bangkoku.

Další oběti MERS v Koreji

V Jižní Koreji po smrti dalších tří nakažených stoupl počet obětí na 23, infikovaných je 165. Přes 6700 lidí je v karanténě, buď doma, nebo ve zdravotnických zařízeních.

Nemoci podlehli dva šedesátníci, kteří trpěli tuberkulózou a vysokým krevním tlakem, sdělilo jihokorejské ministerstvo zdravotnictví. Třetí obětí je dvaaosmdesátiletá žena, která se nakazila, když se starala o jednoho z pacientů v nemocnici ve městě Tedžon, asi 160 kilometrů jižně od Soulu.

Mezi mrtvými jsou převážně starší lidé nebo ti, kteří již před nákazou měli jiné vážné zdravotní problémy. Téměř 80 procent obětí MERS v Jižní Koreji byli lidé nad 60 let.

Jihokorejské úřady tvrdí, že šíření nemoci dosáhlo nyní vrcholu a do konce měsíce by mělo začít zvolna slábnout. Od středy přibyly jen tři nové případy infekce, což je nejméně za uplynulých 17 dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám