Hlavní obsah

Vedra v Indii šplhají k padesáti stupňům, nepřežilo přes tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí
Aktualizováno

Přes 1000 lidí zemřelo v jihovýchodní Indii od minulého týdne v důsledku veder. Teploty přesahují 40 stupňů Celsia a místy se blíží k 50 stupňům, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vlna veder v IndiiVideo: Reuters

 
Článek

„Peče to, z našeho výletu je horor. Hrdlo mám vyprahlé, i když pořád popíjím vodu,“ citoval server BBC turistku ze západního města Pune v hlavním městě Dillí, kde v pondělí naměřili 45,5 stupně.

Úřady nejhůře postižených států uvedly, že jen v Ándhrapradéši zemřelo 852 osob. V Telanganě přišlo o život dalších 266 lidí a ve státech Západní Bengálsko a Urísa 26 lidí.

Ándhrapradéš je na tom nyní nejhůř, v pondělí tam naměřili 47 stupňů Celsia. V Telangáně bylo o víkendu dokonce 48 stupňů.

Foto: ČTK/AP

Muž v indickém Hajdarábádu se polévá vodou.

Úřady lidi nabádají, aby se pokud možno nezdržovali dlouho venku a nezapomínali na pitný režim. „Také jsme požádali nevládní i vládní organizace, aby otevřely tábory s pitnou vodou, kde by voda byla dostupná každému,“ řekl komisař krizového úřadu v Ándhrapradéši P Tulsi Rani agentuře AFP.

Meteorologové se obávají, že v nejvíce postižených státech by mohlo nastat zničující sucho dřív, než s koncem měsíce přijdou monzunové deště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám