Hlavní obsah

Pracovník WHO zotročoval v Thajsku krajanku

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Etiopan pracující pro Světovou zdravotnickou organizaci (WHO) v Thajsku byl obviněn ze zotročování krajanky, která pro něj pracovala jako služebná. Obvinění podala žena poté, co se jí podařilo utéct.

Foto: Profimedia.cz

Etiopský úředník pracující pro Světovou zdravotnickou organizaci byl v Thajsku obviněn ze zotročování krajanky. Ilustrační foto

Článek

Etiopský úředník Yonas Tegegn podle obvinění ženě neplatil za poslední dva roky, kdy u něj pracovala, mzdu, navíc jí zabavil cestovní doklady. Také ženu nutil pracovat s minimálními přestávkami od pěti hodin ráno až do půlnoci.

„Po přezkoumání vyjádření služebné jsme podali na policii trestní oznámení s podezřením na obchodování s lidmi a otroctví,” uvedl právník ženy Surapong Kongchantuk, člen thajské Rady právníků v oblasti lidských práv.

Podle serveru Skynews nebyl podezřelý ani služebná zatím oficiálně vyslechnuti policií. Zatím se také nepovedlo přímo zkontaktovat úředníka.

Vše vyšlo najevo poté, kdy se ženě povedlo utéct z domácnosti úředníka. Světová zdravotnická organizace po obdržení obvinění prohlásila, že se bude případem vážně zabývat a provede důkladné vyšetření celé záležitosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám