Hlavní obsah

Převrácení čínské lodě si vyžádalo 22 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínské úřady podle BBC v sobotu potvrdily, že čtvrteční nehodu remorkéru Wanshenzhou 67 na řece Jang-c'-ťiang nepřežilo 22 lidí a jeden člověk se stále pohřešuje. Informují o tom agentury. Loď s pětadvaceti osobami na palubě se potopila během zkušební plavby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyzdvižení potopené lodi Wanshenzhou 67 Video: Reuters

 
Článek

Na palubě bylo osm cizinců, čtyři ze Singapuru a po jednom z Indonésie, Malajsie, Indie a Japonska. Zachráněni byli tři Číňané, jeden pracující jako tlumočník pro japonského inženýra až v pátek ráno.

Foto: Aly Song, Reuters

Vyzdvihování potopeného remorkéru z řeky Jang c´tiang

Loď dlouhá 30 metrů byla zaregistrovaná v Singapuru. Krátce poté, co posádka provedla zátěžový test hlavního motoru, se plavidlo nečekaně převrátilo přes levý bok. Podle zachráněného tlumočníka byla kajuta zaplavena během dvaceti sekund. Zachránilo ho, že se držel hydraulické pumpy, která se nepotopila.

Foto: Aly Song, Reuters

Člun odváží těla obětí z potopeného remorkéru.

Remorkér byl vyroben v Číně loni na podzim. Místní úřady uvedly, že posádka řádně nenahlásila, kam pluje a jaké bude podnikat testy.

Foto: Aly Song, Reuters

Záchranáři překládají mrtvá těla z potopeného remorkéru.

Vrak lodě byl vyzdvižen v sobotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám