Hlavní obsah

Herec Hugh Jackman se opět potýká s rakovinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australskému herci a moderátorovi Hughovi Jackmanovi se vrátila rakovina kůže. Stanici BBC to potvrdil jeho management.

Foto: Profimedia.cz

Hugh Jackman po prvním lékařském zákroku

Článek

Jackman se kvůli bazocelulárnímu karcinomu podrobil lékařskému zákroku už potřetí. Jeho zástupci uvedli, že procedura i tentokrát proběhla dobře. BBC upozornila, že 46letý herec byl nedávno vyfotografován s náplastí na nose.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Nejnovější role herce Hugha Jackamana ve filmu X-Men: Budoucí minulost

Lékaři poprvé Jackmanovi diagnostikovali rakovinu před rokem. Herec se na odborníky obrátil na naléhání manželky Deborry. Své fanoušky tehdy vyzval, aby nepodceňovali prevenci.

Rakovina se pak letos v květnu vrátila.

Bazocelulární karcinom se obyčejně vyvine v důsledku přílišného vystavování kůže slunci. Vyskytuje se nejvíce na krku a hlavě a je nejčastějším typem rakoviny kůže. Je považován za zhoubný, ačkoli metastázuje jen málokdy.

Hugh Jackman zazářil kromě série X-Men, kde ztvárnil mutanta s kovovými drápy Wolverina, i v rolích jiného typu, například v klasickém muzikálu Bídníci v úloze Jeana Valjeana, která mu vynesla Zlatý glóbus a nominaci na Oscara, či ve filmech Dokonalý trik, Zmizení nebo Fontána. V posledních letech také úspěšně moderuje předávání divadelních cen Tony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám