Hlavní obsah

Sesuv půdy u Hirošimy má už 72 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hirošima

Na 72 stoupl počet lidí, kteří zahynuli při sesuvu půdy, který před osmi dny postihl japonské město Hirošima. Dalších deset osob zůstává nezvěstných. Naděje najít někoho živého pod masou bahna a hlíny, která se sesunula z kopcovitého terénu v důsledku silných dešťů, jsou podle záchranářů nulové, napsala ve čtvrtek agentura AFP.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Záchranáři pátrají v dešti po obětech.

Článek

Záchranné práce celý týden mařil pokračující déšť a další menší sesuvy. Do akce bylo nasazeno více než 3000 profesionálů - hasičů, policistů, vojáků a záchranářských odborníků.

Z postižené oblasti se musely evakuovat stovky lidí. Více než 1400 obyvatel čtvrtí Asaminami a Asakita, které sesuvy zasáhly nejhůře, zůstává provizorně ubytováno v tělocvičnách, školách a dalších místech.

Reklama

Související témata:

Související články

Sesuv půdy v Hirošimě zabil nejméně 36 lidí

Při sesuvu podmáčené půdy v japonské Hirošimě zemřelo v noci na středu místního času nejméně 36 lidí, uvedla BBC. Mezi domy na předměstí na úpatí hor se vlilo...

Výběr článků

Načítám