Hlavní obsah

Údajně popravená Kimova milenka vystoupila v televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjnag

Bývalá přítelkyně severokorejského vůdce Kim Čong-una, o jejíž údajné popravě loni informovala západní média, se objevila na veřejnosti živá a zdravá. Zpěvačka Hjon Song-wol v pátek promluvila na shromáždění uměleckých pracovníků v Pchjongjangu, které natáčela místní televize. Na veřejnosti se objevila po devíti měsících.

Kim Čong-un a bývalá jeho přítelkyně Hjon Song-wol

Článek

Zprávy o údajné popravě zpěvačky přinesla loni v srpnu jihokorejská média a japonský deník Asahi šimbun. Podle nich před popravčí četou stanula Hjon Song-wol s dalšími hudebníky z orchestru Unhaso a dalších souborů kvůli tomu, že se natáčeli při sexu a nahrávky prodávali, uvedla televize Sky News. [celá zpráva]

U zadržených byly také objeveny výtisky bible a všichni byli označeni za politické disidenty. Deník The Daily Telegraph napsal, že popravě byli nuceni přihlížet jejich příbuzní a členové dalších známých severokorejských hudebních souborů, kteří byli pak posláni do pracovních táborů. Spekulovalo se ale, že šlo jen o záminku a bylo nutné odstranit předchozí Kimovu milenku poté, co stanul v čele země.

Kim Čong-un, který se stal vůdcem KLDR po smrti svého otce v prosinci 2011, se údajně s Hjon seznámil před více než deseti lety a udržoval s ní vztah. Jeho otec Kim Čong-il prý s tím nesouhlasil a nařídil synovi rozchod. Hjon se pak provdala za důstojníka severokorejské armády, ale podle některých tvrzení se dál s Kimem vídala.

Také Kimova současná manželka byla členkou orchestru Unhaso, než si severokorejského vůdce vzala, a podle jedné z teorií se jí nelíbila pokračující popularita bývalé manželovy milé.

Spekulaci šířila jihokorejská špionáž

Spekulaci o smrti milenky podpořil loni šéf jihokorejské špionáže Nam Če-čun, který pro agenturu Jonhap uvedl: „Víme o popravě asi deseti lidí spojených s orchestrem Unhasu.“

Severní Korea obvinění tvrdě popírala. [celá zpráva]

Fámy ukazující severokorejský režim ještě brutálnější a nelidštější než je, se objevují v poslední době často, loni se objevila fáma, že Kim Čong-unův strýc byl popraven mimořádně brutálně, že ho nechali roztrhat psy. Později se ukázalo, že šlo o text z čínského satirického blogu, který převzal singapurský ultrapravicový antikomunistický list. [celá zpráva]

V dalším textu se zase psalo o popravě plamenometem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám