Hlavní obsah

Pistorius u soudu plakal: Chtěl jsem ji chránit, teď mám noční můry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria

Atlet Oscar Pistorius v pondělí poprvé promluvil u soudu v Pretorii, kde se zpovídá z vraždy své přítelkyně Reevy Steenkampové, z níž je obviněn. Omluvil se její rodině a s pláčem líčil, jak je na dně, uvedl jihoafrický server Eyewitness News.

Foto: Themba Hadebe, Reuters

Oscar Pistorius

Článek

“Není chvilka, kdy bych nemyslel na vaši rodinu,” řekl Pistorius rodině své přítelkyně. “Když se Reeva tu noc chystala do postele, byla milována. Chtěl jsem ji chránit,” dodal.

Dále s pohnutím v hlase líčil, že je pod medikamenty a nemůže spát. “Bojím se usnout. Mám noční můry. V noci se probouzím, cítím pach krve a jsem vyděšený,” vypověděl před soudem.

Slavného handicapovaného atleta viní obžaloba z toho, že loni 14. února zavraždil doma v koupelně svou přítelkyni. Za to mu hrozí 25 let vězení. Běžec, přezdívaný kvůli svým podkolenním protézám "Blade Runner", se hájí tím, že si myslel, že přes dveře toalety střílí na vetřelce.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius

Rozsudek v případu padne nejdříve 16. května, podle původních plánů měl soud trvat do 20. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám