Hlavní obsah

Osobní vlak smetl auto s plynovými bombami, proměnilo se v ohnivou kouli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Nejméně sedm mrtvých si vyžádalo pondělní železniční neštěstí v Indonésii. Další desítky lidí se zranily, když jižně od Jakarty plně obsazený příměstský vlak narazil do nákladního auta převážejícího bomby se zkapalněným plynem, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indonésii se srazil vlak s autem převážejícím plynVideo: Reuters

 
Článek

Vlak do auta narazil v 11.23 místního času (5.23 SEČ) v Tangerangu asi 40 km od Jakarty. Svědci popsali, že po srážce se nákladní vůz změnil v ohnivou kouli. K nebi stoupal černý dým a ve vlaku propukla panika.

Foto: Beawiharta, Reuters

Děti u místa srážka vlaku s náklaďákem v Indonésii

Plameny se přenesly na dva vagóny včetně vykolejeného vozu určeného pro ženy. Většina z obětí jsou právě ženy, zemřel ale také strojvůdce.

Foto: Beawiharta, Reuters

Dým stoupá z hořícího automobilu po srážce s vlakem v Indonésii

„Byla jsem u dveří, ale nemohla jsem se hýbat, protože jsem byla přimáčknutá dalšími cestujícími,“ řekla televizi CBC Veronika, která jela ve vagónu pro ženy.

„Podařilo se nám uniknout, když lidé zvenku rozbili okna. Viděla jsem mnoho zraněných s popáleninami nohou, rukou i břicha,” dodala.

Foto: Beawiharta, Reuters

Indonéští záchranáři zasahují u vyhořelého vlaku

Indonéské dráhy uvedly, že vlakem jelo zhruba 600 lidí, většinu se podařilo evakuovat. Nákladní auto patřilo státní ropné a plynařské firmě Pertamina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám