Hlavní obsah

V Číně zatkli atentátníka za útok na sídlo komunistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínská policie zatkla ve čtvrtek večer 41letého muže, který se už přiznal ke středečnímu atentátu proti sídlu Komunistické strany Číny v severočínském městě Tchaj-jüan. V pátek to oznámila agentura Nová Čína. Při útoku zahynul jeden člověk a dalších osm lidí utrpělo zranění.

Foto: Reuters

Číňané na místě výbuchu v Tchaj-jüanu

Článek

Zadrženým je jednačtyřicetiletý Číňan Feng Č'-ťün, který byl v minulosti již nejméně jednou odsouzený. Policie při zatýkání muže ve čtvrtek večer místního času (dnes ráno SEČ) našla v jeho bytě a autě materiál pro výrobu výbušnin, upřesnila čínská agentura. Před sídlem strany vybuchlo několik podomácku vyrobených náloží. [celá zpráva]

Podle agentury muž krátce po zatčení přiznal, že je autorem středečního atentátu. Také čínská státní televize CCTV uvedla, že zatčený „všechno přiznal”. Důvod jeho činu média neupřesnila.

BEZ KOMENTÁŘE: Atentáty před sídlem komunistické strany v čínském Tchaj-jüanu

Úřady podle agentury AFP věří, že za atentátem stojí muslimští separatisté z Islámské strany Východního Turkestánu (ETIM), kterou OSN vede jako teroristickou organizaci, muž však nemá ujgurské jméno. Ujgurští separatisté zřejmě podnikli nedávný útok v Pekingu, při kterém zemřelo osm osob. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám